fruhusbyggare.blogg.se

Denna blogg handlar om livet som Hovlundare. Men det började en gång när vi beslutade oss för att bygga hus, #Hovlundsvilla från Trivselhus. Men nu är det mer en salig blandning om allt. Jobb, relationer, familj, inredning - yes allt!

Status huset 2014-03-31

Kategori: Allmänt

Invändiga bilder;


Här ser vi längan som ska bli tvättstuga 11 kvm, förråd ca 3 kvm, toalett ca 5 kvm och vårt sovrum ca 12 kvm. Spottar i klädvården 5 st 8000 kr, på toa 3 st 4800 kr. Spottar i alla fönstersmygar utom de små smala, takfönstren och lilla fönstret i allrummet ca 16000 kr för hela huset.Utsikt mot framsidan genom våra sovrumsfönster.Engaragevägg! Hur tänkte vi här? Det är iaf ljusinsläpp i sovrummet. Hehe. Nu ser vi att garaget skulle legat längre in på tomten. Men nja det blir bra dethär.Vy från sovrumsdörren och toadörren. Här ser vi köksfönstren och allrum.  Kommande köksbänken!
På denna vägg blir det vitrinskåp och ugn/mikro samt kyl och frys. Väggen är förlängd jämfört med org, detta för vi tog bort ett sovrum på 9 kvm.
Där uppe blir det vardagsrum/data ca 24 kvm, tre sovrum ca 9 kvm och bad ca 8 kvm.Utsikt över nedre etagen på vår tomt från köket. Där kommer det stå en lekstuga och sandlåda mm. Studsmatta om Astrid får bestämma.Utsikt från allrummet. Dags för kommunen att rensa ur lite, så vi får havsutsikt från nedervåningen. 

Så summan från elofferten är att vi tar bort spottar i kläkammarna och klockan. Vi hoppas på att lösa detta på annat vis genom sensorer ist. Ska rådgöra med vår vän som är kunnig inom detta område. 

Barsebäck imorgon

Kategori: Allmänt

Nattar nu barnen, Tage i mitt fall. Han somnar ganska fort, ligger å snusar bredvid. Jag förbereder mig på lite jobb. Måste pyssla både med talangprogrammet och förbereda morgondagen som bär sin kosing till Löddeköping och Barsebäck. Har aldrig varit där men det ska bli extremt spännande att höra om deras resa avseende miljöbalken och ansökningar mm. Det ska bli otroligt spännande att få se anläggningen. Lite deprimerande oxå... Att bara stänga av två fullt fungerande kraftverk. Är det miljömässigt? Slöseri skulle jag kalla det. 

Ikväll blir det att packa väskan så att jag bara kan åka imorgon. Vi har full aktivitet imorgon. Öppna förskolan på morgonen, baby rytmik efm och det är vår tur att fixa fika. 

Så här mätt blev denna kille efter smaskat blodpudding och advokado;Vilken kväll

Kategori: Allmänt

Denna helg har inte varit så mycket hus. Vi kikar på lite möbler och inredning, men det går ju inte att köpa förräns vi flyttat in då vi lever trångt som det är idag. 

Igår var det #oskarsgalan i Oskarshamn. Elajohallen var pyntad med kristallkrona och landshövdingen var på plats. Det delades ut priser för diverse ting. Vissa priser är verkligen fina medan vissa kändes "kompis" aktiga. Synd för det sistnämnda då det finns de som verkligen förtjäna priset. Annars var det en supergala med mycket god mat. Lite mindre lyxigt va bajamajorna.., inte så smidigt med dessa i galaklädsel. Hur tänkte man där? Nödlösning haha. Ganska äckligt oxå. Mycket skumpa och vin fanns det. Detta har satt lite spår på mitt välbefinnande idag. Inser nu att det är dags att sova. Lite bilder...Å idag blev det inköp av

Majskrokar, mer, choklad, polly, glass