fruhusbyggare.blogg.se

Denna blogg handlar om livet som Hovlundare. Men det började en gång när vi beslutade oss för att bygga hus, #Hovlundsvilla från Trivselhus. Men nu är det mer en salig blandning om allt. Jobb, relationer, familj, inredning - yes allt!

Vissa försäljare...

Kategori: Allmänt

Vill dela en rolig sak som fick mig att förundras över vilka knepiga affärsidéer det finns.

Jag skulle handla på svenskt tenn, hann inte med butiken när vi var i Sthlm. När jag fick se frakten som var ganska hög förhållande till vad jag beställde spanade jag av om det fanns på Tradera. Det gjorde det men 150 kr dyrare än direkt på st. De såg lite märkliga ut samt angett fel designer så jag tänkte de kunde vara någon ful kopia. Jag var tvungen att fråga se mitt svar....

Min fråga löd:

Meddelande: 
 Är detta verkligen äkta svenskt tenn? Just detta mönster är inte herr Frank utan Estrid. Ni tar ju också ut mer pengar än svenskt tenn gör själva?

Svaret jag fick:

Hej,
 
tack för din fråga.
 
Vi driver ett företag inom antik och heminredning. Det är det som vi lever på.
 
Det betyder att vi köper en vara för ett pris och säljer för ett högre pris. Mellanskillnaden betalar vi skatt och moms på.
 
Underläggen köper vi för 50 kr hos Svenskt Tenn. Hur gärna vi än vill kan vi då inte sälja dem för 50 kr eller mindre som kanske du önskar.
 
En jämförelse är att en flaska läsk på bion kostar ca 20 kr, medan den på ICA kostar 10 kr för samma produkt.
 
Vi tackar återigen för ditt mail och uppmanar dig att fortsatt kontakta företag som jobbar på detta sätt, dvs alla företag i Sverige.
Ett alternativ kan vara att flytta till ett land som inte har marknadsekonomi, dvs Kuba eller Nordkorea.
 
Mvh
G&G Antik AB
www.ggantik.se
Instagram: ggantik
Bilden i annonsen: (dumpskärm från traderas app med den gällande annonsen) se ni att mönstret är lite suddigt - det kan ju oxå beror på bilden såklart. Ni hittar samma underlägg å svenskt tenns webshop för 50 kr/st


Kommentera inlägget här: