fruhusbyggare.blogg.se

Denna blogg handlar om livet som Hovlundare. Men det började en gång när vi beslutade oss för att bygga hus, #Hovlundsvilla från Trivselhus. Men nu är det mer en salig blandning om allt. Jobb, relationer, familj, inredning - yes allt!

Lampor lampor lampor!

Kategori: Allmänt

Jag verkligen älskar lampor!

Nu av ren tur surfade jag in på royal design och fann lampor i min smak. Frågan är storleken. Vad är rimligt? Har jätte svårt att uppskatta det. Hjälp!

Köket. Bordet är 240 och det ska vara två lampor antingen betong eller vita. På royal design har jag hittat vita... Möblerna är ek och grå plast. Köket är vitt och ek.Min tanke var någon av de "runda" lamporna och sen dem som ser ut som en kotte i vardagsrummet. Som sagt bordet är 240 och uttagen sitter 70 in med 100 emellan. Är då 35 lagom i diameter? Eller är det för litet? Då tar ju det 35 av 100. Eller ska man ha två 45?

Kottarna är 55 diameter och borde väl se maffiga ut i vardagsrummet... Det är det jag är ute efter. 

Vårt sovrum blir fjäder inspirerad. 45? Vad tror ni? 


Så fruktansvärt svårt när man inte ser i verkligheten. Vad tycker ni alla?


KOMMENTARER:

 • malincatrin säger:
  2014-06-12 | 22:18:47
  Bloggadress: http://villaaroma.se

  Hmm en bra fundering.. Jag kan inte heller komma fram till vad som är vettig storlek på lampor över vårt matbord som också är 240cm. Vi spånar på Tom Dixon Copper shahe som finns i storlekarna 25 resp 45. Känns som 45 är något för stora och 25 för små.. Men beror helt klart på vilken känsla man är ute efter, hur mycket fokus lamporna får ta..

  Svar: Ja det är jätte snyggt med kopparlampa. Men måtten gör en kluven helt...
  Eleonore

 • malincatrin säger:
  2014-06-12 | 22:32:46
  Bloggadress: http://villaaroma.se

  PS heter malincatrin på insta.

Kommentera inlägget här: