fruhusbyggare.blogg.se

Denna blogg handlar om livet som Hovlundare. Men det började en gång när vi beslutade oss för att bygga hus, #Hovlundsvilla från Trivselhus. Men nu är det mer en salig blandning om allt. Jobb, relationer, familj, inredning - yes allt!

Fröken trötter

Kategori: Allmänt

Uscha så trött jag är. Nu erkänner jag det. Insåg inte innan att jag skulle vara så här trött när det skall fixas och pulas. Vill oxå berätta att solen gassat för fullt idag. Tog barnen till stranden kl 19 och då visade bilen 31 grader. Ljuvligt såklart men ack så tröttande. 

Stentomt är inte det bästa med barn. Speciellt inte med en som kryper. Mitt dagsgöra är att tahand om barnen och det är inte enkelt alla gånger. För att komma bort lite gick vi till krokdillekplatsen. Det var vaaarm promenard. 


Där kom också två stora hjortar med gigantiska horn springande emot oss. Jag som sällan blir rädd sprang och tog tag i Tage och skrek på Astrid. Ett antal meter bort vek de av in mot skogen... Oh oj. 

Sen har vi sålt en tvbänk. Vi har fått anlita audiovideo till att installera tv, telefon mm. Herregud så otekniska trodde vi men det var inte vårt fel.

Vi har haft fina familjen Nilsson på besök. De fick komma in i lite av vårt kaos och uppochnervända dag just nu. Detta kaos och uppochnervändaliv får mig att bli förvirrad och tankspridd hoppas alla intill mig ursäkta det. 

I princip hela dagen har mannen målat. Han målar fotfarande. Jag skulle skruva ihop den nya tvbänken men jag är helt slut och har lagt mig i sängen. 


Hjälp vår sladdhärva. Ni som bygger hus idag tänk på att be om ett större multimedia skåp. Vi får inte plats med nånting typ imorgon kommer de och fixa till det med sladdhärvan för ca 1200 :-


Vi har musik i huset. Vilket ljud ur en sån liten sak 😃Lite bilder på vissa framgångar och vissa inte någon framgång alls

Kategori: AllmäntDramatisk dag

Kategori: Allmänt

Typ igår bestämde vi oss för att åka till mio och Ikea idag med en ettåring och en treåring. Redan där hur tänkte vi? På mio skulle vi kolla soffa och köpa Step-hyllor till barnen.  Så väl så långt. Sen var det Ikea. Vi försökte få Astrid in på leklandet men när hon var registrerad så ångrade hon sig. Så två barn in. Vi börjar på soffavdelningen där vi köper en soffa. Vi skulle köpa förvaring! Sen köper vi bestå nere ivitalaserad ek (egentligen ville jag ha vanlig ek) med tre högblanka dörrar till och glasskiva. Jag älskar verkligen bestå det är så smart. Efter detta blir det lunch. Tillbaka till varuhusets shopping när vi är mätta gör vi det vi ska... Skriver upp två byråer en garderob och massa förvaring utav Algot. När vi börja plocka dessa saker på tagsjälvlagret märker vi att det inte få plats så vi får gå en gång till. När vi ska packa släpet upptar soffan hela ca... Men oskar går in för att köpa det som inte fick plats. Tur som väl fast irriterande var mycket slut. Nu är kl ca 15.00 och vi åkte hemifrån vid niotiden. Men då börjar kartongen med ensoffdel fladdra att det känns som den ska flyga av. Vi stannar på en P ficka och flyttar kartonger i tio minuter men det hjälper verkligen inte. Vi stannar nästa gång vid macken i Rockneby och köper spännband. Vi skulle ju inte köpa soffa, bara platta paket så ansåg att vi inte behövde ta med det. 
Efter det fick vi stanna en gång till då mannen hade knutit litefesigt. Men sen gick det fint hem😊 väl hemma var vi helt slut kl var ca 16.30... Men bara att bära in allt. Fixa mat och oskar hämtade all färg mm för att kunna måla huset. Vitt! Vitt vitt! 😍
Äta lite och sen var det bara att börja skruva ihop möbler. Däremellan hann sonen med att klättra upp för trappan och falla ca fem steg bakåt. Nått hände med näsan för det blev väldigt mycket näsblod och ett blåmärke i huvudet. Älsklingen var så rädd 😢 man blir rädd själv. Men näsblodet slutade snabbt och han skrek väldigt högt och i det hemska är det bra när barnen skriker. Har jag fått lära mig iaf. Så lite is och bus sen var han på benen igen. 

Nu är soffan klar, jag har hunnit lägga matta i lite av skåpen som tydligen fattas. Eller var de har tagit vägen. Ballingslöv har semesterstängt. Hela företaget har semester!!!!! Jag vill behöver förvaringslådor till lådorna.

Irislight är fixat i Tages rum 💙