fruhusbyggare.blogg.se

Denna blogg handlar om livet som Hovlundare. Men det började en gång när vi beslutade oss för att bygga hus, #Hovlundsvilla från Trivselhus. Men nu är det mer en salig blandning om allt. Jobb, relationer, familj, inredning - yes allt!

Min privata Vasa

Kategori: Allmänt

Men herregud alltså vad imponerad jag är av min man. Det hela började Sälen Lindvallen 2013 v 5 då jag och min man hyrde längdskidor en dag. Det var jätte roligt och som gravid var jag väl helt nöjd vid två km :-) men vi körde 4. Det va en brant nedförsbacke som Oskar tog först. Han vurpade såklart! Jag tog av skidorna och gick istället. Nästa varv gick jag först ner och skulle filma när Oskar åkte. Hehe oj vad han åkte och mitt i nerförsbacken i kurvan byter han spår och in i skogen. Oj då! Nu när han var uppe med några polare åkte han igen några km. Sen i söndags var det dags för nio mil - öppet spår. Jo min man körde 4.7 (el om det va 4,9) mil!!!! Och tre vurpor blev det- ingen i Risberg dock. Sök på vurpor i Risberg får ni se skojiga saker. Sen dess ligger han mest å sover... Såhär
Vi som skulle fixa kakel denna vecka.

Det dära med föräldrapenning och politik

Kategori: Allmänt

Jag riktigt längtar tills jag får komma tillbakatill jobbet nu. Ja jag vet... fy skäms på mig. Jag borde vara hemma och stormtrivas. Visserligen stormtrivs jag med barnen. (Astrid har en större trotsvåg just nu)

Nu har jag ansökt om dagar för Tage. Jag hade 70 dagar kvar av den högre siffran. Jag ska vara hemma 6 månader till, det är ca 4*6 - 24 veckor... vilket är 168 dagar...hmm. Nu är ju detta inget problem eftersom det går att skriva över dagar på mig från min man. Men 60 av hans dagar är låsta på honom. Dessa dagar brinner troligen inne... för att vara föräldraledig får du max tjäna så du får ut ca 900 kr/dag. Då min man har eget företag tillsammans med några kluriga kumpaner har han inte den tiden. Han har tid då kunden har tid eftersom han är konsult. Detta innebär att han kan vara ledig på sommaren. Men hans lön ligger på det dubbla mot min så skulle det faktiskt aldrig fungera ekonomiskt. Om det nu är någon politiker som läser detta vill jag uppmana er till att lyssna vad föräldrar vill avseende låsa dagar hit och dit. Oftast är det ju vi själva som tjänat ihop till dessa dagar genom skatt. Exempelvis min man som lägger ca 50 % av sin lön i skatt. BITTERT! Men åter till föräldradagar - ingen i min bekantskapskrets anser att dagar skall låsas. Jag tror politiker lyssnar på feminister och pensionärer som anser allt skall vara så fucking jämställt. Jag säger på ren svenska sköt dig själv!

Jag håller faktiskt med det mesta blondinbella skrev i sitt omdebaterad inlägg som grundtonen var det är till individen man ska se - inte könet!

Nu när vi ändå snackar politik... MP inlägg om att de rika skall betala skolgången. Jag frågar varför? Lever vi inte i ett jämställtsamhälle? Eller gäller det bara könet? Om det nu ska vara så jämställt skall väl alla som har barn på skolorna vara med och betala sin bit av kakan i den procentsats som går? Eller. Bara för jag har lägre lön skall jag har lägre procentsats? Hur tänker de? Det lönar sig att ta bidrag, för om du jobbar då får du pröjsa! Vad jag menar med detta är de flesta som har hög lön (inte alla) har gjort sig förtjänt av den. Oftast har man höga risker inom sin befattning som gör att det kan straffas personligt, man är aldrig ledig - telefonen ringer mitt i natten, man har aldrig en sammanhängande semester, du kan inte gå hem en halvtimme tidigare på fredagen för du flexar - flex finns inte, deadline - övertid finns inte. Så de flesta jag säger säkert 75 % av de som är högavlönade förtjänar det också... varför ska de straffas mer än mig? vi ska väl bidra likamycket?

Något annat som också är kul... eller nja kul och kul. Om du har ett företag där du kan plocka ut vinst - då ska du först skatta vinsten en gång när den kommer som tilldelning till bolaget. Om du sen väljer att plocka det som utdelning - jaha då var det skatt igen. Helt sjukt otroligt skattat!

Ni hör min bitterhet... jag kan prata mycket om kärnkraft - el och vind... men nope då skulle öronen på er ta time out. Ni förstår ju att jag är en miljömupp som ändå tror på moderaterna och stödjer fulländat en blå regering. Jag anser att det ska löna sig att jobba... det har jag alltid gjort. Det finns alltid jobb bara man kan tänka sig det värsta, slitigaste och sedan kunna flytta på sig... då har man ju nått så länge iaf - så tänker jag en gammal Mcdonalds och Cafedream slitare där man jobbade typ 12 om dagen för att få ihop lön så man klarade sig. Det var det som fick mig att plugga och välja andra arbetsgivare som Design House Stockholm och OKG numera. Vill man verkligen så går det - ingeting är omöjligt!

Status 2014-02-22

Kategori: Allmänt

Det händer inte så mycket just nu. Det är paus i byggandet. Kommer vara det hela veckan.

Men det har kommit upp några konstiga pinnar... Nån som vet vad de är till för? Mycket nyfiken. Se bilderna. 


Jag har lite vånda över hur den nedre terrassen ska skyddas mot saltviksvägen. Eftersom det är en slänt där... Kan man ha fruktträd där eller några typ av buskar ex vinbär? Vad kräver mindre mängd sol?Å sen har jag fortfarande ont i magen över vår baksida. Det är ju såklart vårt fel att vi får 4 cm lutning per meter på hela baksidan. Jag är så fruktansvärt arg på mig själv att jag inte fattade detta. Jag är arg på mig själv att vi inte krävde besök på tomten tillsammans med den som ritar. All kommunikation skedde mailledes. Detta kommer kosta oss ca 10 000 kr till att fylla upp exkl. Finfyll. Sura pengar som man skulle kunna lägga på annat. Typ häck, gräs lr annat. Jag tycker om vi nu ska göra såhär... Får vi ta så gräs istället för rulle... Undrar vad mannen skulle säga om det.

Mitt tips till er som ska börja bygga: var på tomten och gå igenom ritningarna tillsammans. Detta är oavsett vem ni skriver avtal med. Det har alltså egentligen inget med just trivselhus att göra. Vi gick igenom murarna med KGM som gjort arbetet. Men inget om baksidan- vi fattade ju inte det. Känner mig som en blåst blondin... Typ såhär