fruhusbyggare.blogg.se

Denna blogg handlar om livet som Hovlundare. Men det började en gång när vi beslutade oss för att bygga hus, #Hovlundsvilla från Trivselhus. Men nu är det mer en salig blandning om allt. Jobb, relationer, familj, inredning - yes allt!

Kakel - glas - jo vi tar glas

Kategori: Allmänt

Moi vad tiden går fort! Vi måste ju snart bestämma kök, badrum ja allt om vi ska lägga slutbeställning snart. Idag ha vi nog kommit fram till glasskiva istället för kakel!

Självaste köket skall vara vitt. Nästa fråga är högblankt? Tycker det är otroligt snyggt, men börjar det bli omodernt? Eller? Ek kommer skivan att vara blir samma träslag som golvet. Inga handtag helst å sen ska det vara symmetriskt med linjerna inte lucka där å låda här utan försöka samköra dem. Sen ska det vara vitrinskåp i köket eftersom vi inte kommer att ha det i vardagsrummet.., många krav men var finner jag inspiration? Hjälp mig gärna med tips. Även praktisk förvaring i klädvården. Sömnen har gett sig an min man

Kategori: Allmänt

För andra kvällen i rad ligger jag alldeles själv här i soffan, resterande del av familjen sover. Igår rensade jag på vinden, idag vakar jag över tradera. Det är så bra att både sälja och köpa där. Det är kul att köpa nytt, men med två barn och dagis går det alldeles utmärkt att köpa begagnat samt göra miljön en tjänst. Jag är ju ändå utbildad och jobbar som miljöingenjör borde ju leva som jag lär andra ;-)

Jag ser ju lite vinst i att sälja. Jag vill ju tjäna pengar så jag kan förnya inredningen i det nya huset.Lite urval av det jag säljer - billigt!

Att rensa vinden ett flerårsprojekt!

Kategori: Allmänt

Det är en stor vind vi har! Jätte stor! Hela vinden är fylld med flyttkartonger som i sin tur är fyllda med kläder, skor, väskor mm. Jag har nu varit i tre kartonger tog mig ca en timme. Har tagit bilder lagt ut på fb, tradera och sorterat till skänkes. Bara sisådär en 20 kartonger kvar :-) men i huset skall det inte bunkras. Bara det som används får följa med dit. Inte som föregående generation säger - spara för det ha ett värde- då är det ju bättre att sälja och använda pengarna till något man har nytta av. Min mamma- av all godhet har sparat i princip alla leksaker och alla kläder jag hade nät jag var liten. Tyvärr är det så att mycket har förtvinat på dessa år och är inte längre modernt. Jag har inte använt något klädesplagg till mina barn som jag själv hade. Leksaker har ju gått hem dock, fast de får vara hemma hos mormor. Ett par gula stövlar har jag använt till Astrid som varit mina. Även kusinerna Amanda å Gustav har använt dessa. Nästa tur är Tages. Vad jag vill ha sagt med detta är -Eleonore spara inte en massa barnkläder dins barn vill ändå inte ha dem om trettio år. 
Lite ska jag dock spara för jag vilja ha en liten bebis till- fast om några år. Inte lika tätt som Astrid å Tage. Om vi kan å får!

Men rensa era vindar- allt som lagras drar till sig fukt och kanon värsta fall sprida sig till stommen.